SOLLICITATIEFILM LATEN MAKEN


Een sollicitatievideo zorgt voor:

  • Een pakkende eerste indruk
  • Voorsprong op de concurrentie
  • Mogelijkheid om de sollicitatie op internet te verspreiden

WAT


Door middel van een film wordt er verteld wat de persoon te bieden heeft. Dit is in de vorm van opleidingen, werkervaring en persoonlijke eigenschappen. De sollicitatiefilm kan worden gebruikt als aanvulling op een papieren cv.

WAAROM


Solliciteren gaat vaak gepaard met concurrentie. De kunst is om er uit te springen tussen deze concurrenten. Dit kan met een sterke motivatiebrief en een goed gevuld cv, maar ook met sollicitatievideo. Sterker nog, dit kan elkaar extra versterken. De pro-actieve houding kan niet worden genegeerd.

 

Het grote voordeel aan film is dat er emoties kunnen worden overgebracht. De muziek maakt bijvoorbeeld het verhaal al direct krachtiger. Daarnaast heeft de kijker al letterlijk een kijkje in uw leven kunnen nemen en heeft een goed beeld voor zich van u als persoon.

 

Een cv-video kan op internet veel views krijgen, waardoor u misschien wel benaderd wordt door een bedrijf waar u het niet van had verwacht.

MOGELIJKHEDEN


Het is mogelijk om een gerichte sollicitatiefilm te maken of om een open cv-video die voor een lange tijd te gebruiken valt. Jaartallen die worden genoemd in de voice over worden ook voor de toekomst ingesproken, zodat de video indien gewenst kan worden ge-update.

 

Het verhaal kan worden verteld voor de camera of d.m.v. een voice over. De beelden die worden gemaakt kunnen van uw gebruikelijk werkomgeving zijn waarin u eventueel ook daadwerkelijk aan het werk bent of in een neutrale setting. Daarbij kunnen eerder behaalde resultaten die visueel te maken zijn worden getoond in de film. Een neutrale setting voor opnames kan bijvoorbeeld buiten zijn, in een studio of bij u thuis. 

 

De kosten voor een sollicitatievideo kunnen ver uitéén lopen en is afhankelijk van uw wensen.