INSTRUCTIEfilm LATEN MAKEN


Een instructievideo zorgt voor:

  • Een begrijpelijke uitleg
  • Tijdbesparing
  • Verhoogde tevredenheid van klanten

WAT


Een instructievideo laat aan de kijker zien hoe een bepaalde handeling uitgevoerd dient te worden. Complexe handelingen kunnen met behulp van beelden en een voice over op een duidelijke en begrijpbare manier worden uitgelegd.

WAAROM


De kijker heeft de mogelijkheid om op elk gewenst tijdstip uitleg te krijgen over elk denkbaar onderwerp. Het is daarbij prettig om stukken terug te kunnen kijken als het te snel ging. Ieders leertempo is hiermee ondervangen. Daarnaast blijft de kennis die is opgedaan met deze video langer hangen dan geschreven tekst.

 

Een heldere uitleg kan een bedrijf veel tijdwinst opleveren en kosten besparen, aangezien klanten de informatie beter begrijpen en minder snel de klantenservice nodig hebben.

 

 

MOGELIJKHEDEN


Als rode draad in de video wordt vaak gebruik gemaakt van een voice over die eventueel kan worden ondersteund door tekst. De beelden kunnen animaties, camerabeelden en/of schermopnames zijn, afhankelijk van het onderwerp.

 

Het is ook mogelijk om in de video buttons te creëren waarmee de kijker naar een volgende video kan klikken. Zo kan de kijker bijvoorbeeld bij een lange instructievideo met één druk op de knop een 'hoofdstuk' die hij/zij al begrijpt overslaan in de video. Ook is het hiermee mogelijk om de video d.m.v. multiple choise-vragen interactief te maken.