AFTERMOVIE LATEN MAKEN


Een aftermovie zorgt voor:

  • Herbeleving van het evenement
  • Meer bekendheid
  • Reclame voor een volgend evenement

WAT


Een aftermovie is een video van een evenement dat heeft plaatsgevonden. Het doel is om het event te herbeleven en potentiële bezoekers een impressie van de sfeer te bieden. Een aftermovie wordt vaak gemaakt van festivals, maar kan uiteraard ook worden gemaakt van andere events (zie link). 

WAAROM


Aftermovies worden door bezoekers massaal gedeeld op social media, een handige marketingstool dus! De bezoekers vinden het leuk om de belevenis nog eens kort opnieuw mee te maken en zijn benieuwd of zij misschien nog zelf in de video terug zijn te zien. Een goede aftermovie zorgt ervoor dat het evenement als extra leuk wordt ervaren en resulteert mogelijk in terugkerende bezoekers voor een volgende editie. Daarnaast kan een aftermovie van een eerdere editie makkelijk worden ingezet als promotiemateriaal voor het volgende evenement. Twee vliegen in één klap dus.

MOGELIJKHEDEN


De grootte van het camerateam is afhankelijk van de wensen en omvang van de aftermovie. Een voordeel van een groter team kan zijn dat er unieke gebeurtenissen tegelijk uit verschillende hoeken gefilmd kunnen worden.

 

De volgende technieken kunnen worden toegepast voor uw aftermovie: 'zwevende' shots waarbij de camera zich door de ruimte verplaats, hyperlapse (door de ruimte verplaatsende timelapse), timelapse, super slowmotion, 4K-resolutie en special effects in de nabewerking. In overleg zijn andere speciale technieken zoals drone-opnames ook mogelijk.